Castellbisbal destina l'1 % del pressupost a cooperació

Dimarts, 31 de desembre de 2019 a les 12:05

L'Ajuntament ha destinat 170.000 euros del pressupost municipal a cooperació i desenvolupament.


En concret, s'han concedit 142.254 euros a 17 iniciatives solidàries diferents que es duen a terme, majoritàriament, en països de Centreamèrica, Amèrica del Sud, Àfrica i Àsia. També s'han subvencionat dues propostes de foment de la investigació liderades des de Catalunya.

La resta del pressupost, fins a 170.000 euors, s'ha destinat a campanyes de sensibilització, a la col·laboració amb projectes per visibilitzar malalties minoritàries (com el dèficit de merosina, l'esclerosi múltiple o la hipomagnesèmia familiar) i a donar suport a accions d'entitats i col·lectius del municipi en projectes solidaris. Així mateix, també s'ha col·laborat amb situacions sobrevingudes i d'ajut a persones refugiades.

D’entre tots els projectes subvencionats, cada any, se n'escullen dos als quals es destina una quantitat més elevada de diners amb l'objectiu de subvencionar-los en un 50%. Els d'enguany, han estat propostes de la Fundación Vicente Ferrer i de Mans Unides.

Entitat Projecte Lloc Aportació
Fundación Vicente Ferrer Accés al dret a un habitatge digne per a 18 famílies Anantapur (Índia) 29.000 €
Mans Unides Contribució a l'autonomia econòmica de joves i dones amb la posada en valor de productes forestals Burkina Fasso 29.750 €

Avaluació del projectes
Els ajuts s'han concedit després de ser analitzats pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament  i d'estar avalats pel Consell Solidari de Castellbisbal. En la tria, s'han valorat qüestions com el fet que comptin amb la participació de les dones o que incideixin directament en la infància, l'educació o la salut.

Darrera actualització: 31.12.2019 | 12:00