Comencen les obres de construcció del carril bici que unirà la urbanització de Can Costa amb el nucli urbà

Dijous, 30 de març de 2023

La construcció d’aquest carril bici està inclosa en el Pla estratègic de la bicicleta de Castellbisbal que preveu diverses accions per promocionar l’ús d’aquest mitjà de transport.

Ja han començat les obres de construcció del carril bici que unirà la urbanització de Can Costa amb el nucli urbà. Es tracta d’una iniciativa més per impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles al nostre poble.

El carril bici començarà el recorregut a l’avinguda de Sant Vicenç (a l’alçada de l’Institut Castellbisbal) i discorrerà per aquesta via fins arribar al carrer Major (just davant de l’Institut-Escola Les Vinyes). Des d’aquest punt, avançarà cap a la rotonda del cementiri on es farà un pas segur perquè les bicicletes puguin travessar i arribar a Can Costa. En total serà un recorregut de 980 metres que finalitzarà a l’inici de la zona residencial de la urbanització.

Tot i que alguns trams del carril bici discorreran per la calçada i d’altres per la vorera, sempre serà un espai segregat tant dels vehicles com dels vianants amb l’objectiu d’oferir la màxima seguretat a tothom.

Les obres van a càrrec d’Excavacions Gassó, SL i tenen un cost de 127.307,38 euros. Es preveu que estaran acabades a finals d’abril.

Pla estratègic de la bicicleta
La construcció del carril bici entre el nucli  urbà i Can Costa és una de les accions incloses en el Pla estratègic de la bicicleta que es va aprovar en el ple del mes d’octubre de 2021.  Es tracta d’un document que inclou propostes per incorporar la bicicleta com a mitjà de transport habitual al municipi.

Entre les iniciatives incloses en el pla hi ha la creació de nous carrils bici, la instal·lació d’aparcaments segurs o la cessió de bicicletes a l’alumnat de l’institut perquè les utilitzin per anar a les classes.  De totes les accions previstes, ja se n’han dut a terme algunes com la construcció del carril bici fins a Santa Rita.

Darrera actualització: 29.03.2023 | 17:06