El centre residencial i de convivència per a gent gran s’ubicarà a Can Costa 

Dimecres, 16 de setembre de 2020 a les 09:50

La decisió es va prendre, per unanimitat, en la Junta de portaveus del mes de setembre. A partir d’ara, s’iniciaran tots els tràmits previs necessaris abans de fer la licitació de les obres.


L’equipament residencial i de convivència per a la gent gran (residència i centre de dia) es construirà en uns terrenys municipals que hi ha al carrer de l’Eucaliptus, a la urbanització de Can Costa.

Així es va decidir, per unanimitat, en la Junta de portaveus celebrada el 9 de setembre que va comptar amb la presència de tot l’equip de govern així com de les portaveus de tots els grups polítics municipals amb excepció de la CUP, ja que la seva regidora va renunciar al càrrec el passat mes de juliol i el seu substitut encara no ha pres possessió.

La tria de la ubicació s’ha fet a partir dels estudis que es van encarregar a l’empresa Summar en Acció i als tècnics municipals. En aquests treballs, es feien valoracions tècniques dels pros i contres de cadascuna de les ubicacions proposades pel consistori i s’hi valoraven tant les càrregues urbanístiques dels diferents terrenys com l’impacte ambiental de la construcció, l’assolellament, la facilitat d’accés o la proximitat als serveis, entre d’altres qüestions.

La regidora de Serveis a les Persones, Melania Solís, considera que la ubicació escollida

permet continuar en l’extensió natural del poble així com ubicar equipaments i serveis municipals que requereixen d’una certa tranquil·litat en un espai obert, envoltat de natura i alhora molt proper al nucli urbà.

A més, un altre dels punts a favor d’aquesta ubicació és que, per les seves característiques, permet construir un equipament ampli, de poca alçada, diàfan, integrat en l’espai, amb molta llum natural i amb zones exteriors i enjardinades.

Com serà l’equipament?
El centre residencial i de convivència per a la gent gran està concebut com un sol equipament que, a la vegada, comptarà amb diferents unitats de convivència que seran com petites llars en un entorn confortable i que, en cas de necessitat, es podran aïllar les unes respecte de les altres.

En concret, es planteja la construcció de cinc unitats de convivència amb una capacitat màxima de 16 persones cadascuna així com la ubicació d’un centre de dia per a 25 persones.

Solís ha explicat que

la Covid-19 ens ha fet aprendre i tenir més present que mai la importància en la projecció del model residencial i de convivència que l’Ajuntament vol dur a terme

i ha remarcat que

la pandèmia ha posat al descobert moltes necessitats que cal tenir presents i situacions que cal preveure.

Properes accions
Un cop ja s’ha decidit el lloc on s’instal·larà l’equipament residencial i de convivència per a la gent gran, l’Ajuntament posa en marxa el procediment administratiu per fer realitat la seva construcció.

El primer pas serà la redacció dels plecs de condicions en les quals es vol convocar inicialment un concurs d’idees i la redacció d’un avantprojecte. Superades aquestes fases, es podrà redactar el projecte constructiu, contractar la direcció d’obres i, finalment, ja es podrà licitar el concurs per adjudicar la construcció de l’equipament.

Paral·lelament a aquest procés, caldrà redactar un Pla d’usos per al solar on s’ubicarà l’equipament i també caldrà fer el projecte d’urbanització del carrer de l’Eucaliptus que dona accés al terreny municipal on es construirà l’equipament.

Davant la necessitat de superar totes aquestes tramitacions abans d’iniciar les obres, l’alcalde, Joan Playà, ha explicat que

L’Ajuntament considera aquest equipament com a prioritari, però això no l’eximeix d’una certa complexitat ni de la necessitat de donar compliment a tots els processos i tràmits necessaris per garantir una correcta execució de les obres així com per complir l’objectiu principal del consistori d’oferir un centre modern, sostenible i amb uns serveis de qualitat per a tota la ciutadania.

Es calcula que el cost de construcció de l’equipament podria superar els 9 milions d’euros.

Darrera actualització: 16.09.2020 | 14:01