El Ple municipal aprova l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública

Dijous, 7 de novembre de 2019 a les 14:27

Tots els grups polítics que van assistir al Ple d'octubre van mostrar el seu interès per iniciar un procés de municipalització de l’aigua tot i que la concessió del servei amb AICSA (que es va aprovar a principis del 2011) tindrà vigència fins al 2061.


El Ple municipal ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis i entitats per l’Aigua Pública. Es tracta d’un ens que té per objectiu difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua i que ofereix assessorament als ajuntaments que vulguin municipalitzar aquest servei.

Aquesta decisió es va prendre en el Ple municipal del mes d’octubre celebrat la setmana passada i va comptar amb els vots favorables de tots els partits polítics, excepte la CUP que va abandonar el Ple tot just a l’inici, al·legant que amb la seva assistència no volia normalitzar la situació política i de repressió policial que es viu a Catalunya, actualment.

En relació amb l’acord, l’alcalde, Joan Playà, va apuntar que malgrat que a Castellbisbal, el contracte amb l’empresa que gestiona l’abastament d’aigua, AICSA, té vigència fins al 2061,

l’adhesió d’aquesta entitat implica “traçar un camí cap a una futura recuperació del servei”.

Per l’alcalde, el fet que tots els partits amb representació municipal (excepte la CUP) hi vagin votar a favor és positiu perquè

“indica que és un objectiu que interpel·la a tothom i que, per tant, s’hi podrà anar treballant en un futur independentment del partit que governi”.

Modificació pressupostària
El Ple també va aprovar la modificació pressupostària número 6 que, entre d’altres, inclou reservar 44.284 euros per realitzar les obres del canvi de climatització dels vestidors de l’Illa Esportiva. Es tracta d’una despesa que ha sorgit arran de les obres de reforma d’aquests vestidors que han posat al descobert la necessitat imperiosa de canviar-ne la climatització. Si bé al Ple municipal del mes de setembre ja es va fer una reserva de 70.000 euros per adquirir el nou equipament, al Ple d’octubre, es va aprovar l’import necessari per assumir el cost de les obres d’instal·lació.

Mocions
En aquesta mateixa sessió plenària, també s’hi van aprovar, per unanimitat dels assistents,  dues mocions: una, per preservar l’activitat industrial de la comarca i en suport als treballadors i treballadores afectats pels ERO de les empreses General Cable i Te Connectivity i una altra, presentada per Esquerra Republicana de Catalunya, pel reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis.

En relació amb aquesta segona, la moció demana la creació d’un espai de memòria històrica al municipi que permeti recordar dues catalanes supervivents dels camps de concentració, Neus Català i Conxita Grangé, però també la resta de republicanes deportades i perseguides pel nazisme o el feixisme.

Tots els grups polítics que van participar en el Ple van mostrar el seu suport a aquesta iniciativa destacant que és una manera de mantenir viu el testimoni d’aquestes dones per a les generacions futures.

Darrera actualització: 07.11.2019 | 15:40