En marxa una campanya per posar nom de dones a diversos espais del municipi

Dimecres, 27 d'abril de 2022 a les 00:00

Fins al 15 de maig es poden votar les propostes del procés participatiu #AmbNomDeDona emplenant les butlletes en format paper que s’han distribuït per diferents equipaments municipals o omplint l’enquesta en línia mitjançant la plataforma Participa 311-Castellbisbal


L’Ajuntament de Castellbisbal, mitjançant les regidories de Participació Ciutadana i Polítiques d’Igualtat, ha endegat el procés participatiu #AmbNomDeDona per tal que la ciutadania decideixi els noms de dona que es posaran a alguns espais del municipi que actualment no tenen nom. Es tracta del parc situat entre els carrers d’Àngel Guimerà i Benviure, i tres espais del Centre Cultural Els Costals: el foier, les grades i la plaça.

La primera fase d’aquest procés amb que es vol reivindicar i visibilitzar la memòria de les dones que han destacat al llarg de la història es va iniciar el 4 de març passat, en el marc de les Jornades per la Igualtat. En aquell moment es va fer una sessió participativa per seleccionar els possibles noms per aquests espais, que havien de fer referència a dones nascudes o que han viscut a Catalunya, que tenen relació amb la cultura, les arts o la societat i que fa més de dos anys que han mort. 

En total, es van escollir 16 noms: Joana Raspall, Caterina Albert, Raquel Meller, Montserrat Abelló, Lluïsa Denís, Margarida Xirgu, Mary Santpere, Anna Lizaran, Teresa Pàmies, Montserrat Roig, Francesca Bonnemaison, Maria Aurèlia Capmany, Neus Català, Rosa Sensat, Marta Mata i Les Tretze Roses. Les biografies de cadascuna d’aquestes dones seleccionades es poden consultar al portal web  www.castellbisbal.cat/ambnomdedona i a la plataforma Participa 311-Castellbisbal.

Fase de votació

Ara s’ha posat en marxa una següent fase que estarà activa fins al 15 de maig per decidir quin d’aquests noms se li posa a cadascun dels espais seleccionats. Per participar només cal emplenar la butlleta que trobareu i podreu retornar emplenada, en format paper, a la Biblioteca Josep Mateu i Miró, l’Espai de la Plaça, l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch, el Centre Cultural Els Costals, l’Illa Esportiva o a les OAC de l’Ajuntament i de Can Margarit. També es pot participar virtualment. Per fer-ho cal registrar-se a la plataforma Participa 311-Castellbisbal i emplenar l’enquesta en línia.

La idea és que cada persona prioritzi els noms per cadascun dels espais, tenint en compte el llistat proposat a les butlletes en format paper i a l’enquesta virtual. Per tant, caldrà ordenar la llista començant pel nom que considereu que és més adient per a cada espai en concret, al qual se li haurà d’assignar el número 1, i així successivament.

La informació sobre el procés, així com els resultats i tota la documentació es pot consultar a la plataforma Participa 311-Castellbisbal o bé a: www.castellbisbal.cat/ambnomdedona 

Un projecte amb futur

De moment, mitjançant el procés participatiu #AmbNomDeDona es posarà nom de dones a quatre espais del municipi relacionats amb la cultura, les arts i la societat. El projecte, però, va més enllà, tal i com destaca la regidora de Participació Ciutadana, Melania Solís:

“En següents fases volem posar nom de dones a espais municipals relacionats amb l’esport, amb la salut i el lleure i amb altres temàtiques d’interès”.

Darrera actualització: 27.04.2022 | 12:42