La Deixalleria comença a recuperar els serveis i ha reprès les recollides domiliciàries prioritàries

Dilluns, 27 d'abril de 2020 a les 10:40

Es recolliran els sacs d’esporga per evitar problemes de salubritat i també els voluminosos pels casos d’urgència. A més, es recupera la recollida del cartró comercial i es permetrà l’entrada amb restriccions als petits industrials i comercials.

La Deixalleria ha començat a prestar alguns dels serveis que van quedar suspesos amb l’inici del confinament. De moment, s’ofereixen els que s’han considerat més bàsics i prioritaris tant per a particulars com per a comerços i petits industrials.

En concret, es restableix la recollida domiciliària de voluminosos i mobles per a casos d’urgència i necessitat; la recollida porta a porta del cartró comercial; i la recollida de sacs d’esporga. També es permetrà que els petits industrials i comercials puguin portar els residus derivats de la seva activitat a la deixalleria. En tots els casos, la recuperació del servei es fa amb algunes restriccions.

Recollida domiciliària de voluminosos i mobles
Es reprèn la recollida domiciliària de voluminosos i mobles, però només per als casos que es considerin d’urgència i extrema necessitat com poden ser la finalització del contracte de lloguer o la retirada d’un electrodomèstic per avaria o substitució.

Per demanar el servei:

Caldrà facilitar les dades personals de contacte, explicar quin és el residu voluminós que s’ha de recollir i detallar les raons d’urgència o necessitat que motiven la retirada. Posteriorment, el personal de la deixalleria contactarà amb els usuaris per establir les condicions de la recollida.

Recollida porta a porta del cartró comercial
Es restableix el servei de recollida porta a porta del cartró comercial per a aquells establiments que tinguin autoritzada l’obertura. El servei es prestarà els dimarts i divendres a la tarda com era habitual.

Recollida dels sacs d’esporga
La recollida dels sacs d’esporga ja distribuïts s’ha considerat imprescindible, ja que la descomposició de l’esporga podria comportar problemes de salubritat. És per això que la deixalleria recollirà automàticament les saques que van quedar pendents per l’inici del confinament i aquelles que estiguin plenes i situades al carrer

Per sol·licitar la recollida dels sacs, cal:

  • trucar a la Deixalleria per indicar la ubicació del sac i facilitar les dades personals: 93 771 17 45
  • Deixar els sacs a la via pública perquè se’n pugui fer la recollida

Com que, en aquest moment, no es podran tramitar les devolucions de les fiances dipositades pels ciutadans, es prendrà nota de l’adreça on s’ha recollit el sac i quan es normalitzi la situació, es faran els retorns de diners pertinents.

Autoritzacions als petits industrials i comercials per portar residus a la deixalleria
També s’autoritza, amb restriccions, als petits industrials i comercials perquè puguin portar els residus derivats de la seva activitat a la deixalleria. S’estableix un límit d’entrada d’un cop per setmana pels residus no biodegradables i de dos cops per setmana per residus biodegradables.

Per sol·licitar el servei, cal trucar a la Deixalleria (93 771 17 45) per concertar dia i hora per fer la descàrrega.

Properes mesures d’ampliació del servei
A mesura que es faci un desconfinament progressiu de la població i que s’aixequin les restriccions de la mobilitat a la ciutadania, la deixalleria anirà ampliant la prestació d’aquests serveis i en recuperarà d’altres que també van ser suspesos com són la recollida de noves saques per a l’esporga o l’obertura de la deixalleria per a tota la població.

Darrera actualització: 27.04.2020 | 10:47