La Regidoria de Serveis a la Ciutadania concedeix més de 3.600 euros en subvencions per al transport als alumnes d’educació post-obligatòria

Dilluns, 7 de gener de 2019 a les 09:30

51 joves han accedit a aquests ajuts que l’Ajuntament ha atorgat per primer cop i que s’adrecen a alumnes de post-obligatòria que estudien fora del poble.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Serveis a la Ciutadania, ja ha concedit les primeres subvencions per finançar el transport als alumnes que cursen estudis de formació post-obligatòria fora de Castellbisbal. En total, s’han atorgat 3.642,28 euros i s’han beneficiat d’aquests ajuts 51 joves del poble.

Aquests imports només corresponen al primer trimestre del curs 2018-2019, ja que es tracta d’unes subvencions que es concedeixen de forma trimestral i, que per tant, els alumnes han de sol·licitar-les cada tres mesos. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Melani Solís, ha explicat que aquest 2019 es continuarà amb aquesta línia d’ajuts i que en les properes setmanes s’obrirà una nova convocatòria per poder demanar els ajuts corresponents als període gener-març de 2019.

És la primera vegada que l’Ajuntament ha concedit uns ajuts d’aquest tipus amb els quals es vol potenciar la igualtat d’oportunitats fomentant l’accés de tots els joves a la formació.

Requisits
Per accedir a aquestes subvencions, cal tenir de 16 a 24 anys i estar empadronat a Castellbisbal.

Pel que fa a la formació, l’alumnat ha d’estar matriculat en centres públics, privats o concertats de formació professional de grau mitjà o superior, batxillerats, estudis universitaris, postgraus o màsters així com en qualsevol altra modalitat educativa i només quedant excloses les formacions no presencials o a distància.

Les subvencions financen els desplaçaments en transport públic per la qual cosa els sol·licitants han de presentar la factura de compra dels bitllets o títols de transport corresponents. D’altra banda, com que la concessió dels ajuts està vinculada a les rendes familiars, també cal acreditar que la quantitat d’ingressos anuals no supera els imports establerts a les bases de la subvenció.

Properament, s’informarà de les noves convocatòries i dels períodes de presentació de sol·licituds.

Darrera actualització: 04.01.2019 | 15:38