L’Ajuntament aconsegueix activar la urbanització del carrer de La Lluna, després que la Generalitat ja ha aprovat la modificació del POUM

Dijous, 17 de gener de 2019

Les obres d’urbanització del carrer de La Lluna estan més a prop de fer-se realitat, ja que la Generalitat de Catalunya ha aprovat la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) proposada per l’Ajuntament després que fos aprovada, per unanimitat, en el Ple municipal de maig de 2018.

Es tracta d’una modificació que era necessària i imprescindible per poder urbanitzar aquest carrer i a la qual el govern català va donar el seu vistiplau el passat dia 20 de desembre.

Un cop aconseguida aquesta aprovació per part de la Generalitat, l’Ajuntament ha pogut fer un nou pas i ja ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que activi la redacció dels projectes de reparcel·lació i d’urbanització del carrer de la Lluna. Es tracta de dos projectes que ja havien estat encarregats a principis d’aquest mandat, però que estaven pendents de l’aprovació d’aquesta modificació del POUM que es trobava suspesa i sense tramitar des de l’any 2012, quan la Generalitat va demanar introduir en el document nombroses modificacions.

L’alcalde, Joan Playà, s’ha mostrat molt satisfet perquè, segons ha dit,

l’aprovació de la modificació del POUM per part de la Generalitat era un escull que calia superar per fer realitat la urbanització del carrer de La Lluna

i perquè, a més,

s’ha aconseguit el consens de totes les formacions polítiques representades al consistori

Segons Playà,

durant tot el mandat, s’ha fet una feina molt important a nivell tècnic i polític que potser és poc visible, però que permetrà, a partir d’ara, començar  a veure’n els fruits

Ajuts aconseguits
Durant tot aquest mandat, ha estat també el moment en què l’Ajuntament ha aconseguit el suport administratiu i econòmic d’altres administracions. En aquest sentit, es va obtenir el compromís de l’AMB per redactar els projectes i s’ha aconseguit que la Diputació de Barcelona aporti 600.000 euros per finançar part del cost de l’obra.

A partir d’ara
L’AMB ja ha activat la redacció dels projectes de reparcel·lació i d’urbanització del carrer de la Lluna. Un cop s’aprovin aquests projectes, que prèviament seran presentats a tots els propietaris del sector, es podrà iniciar la licitació i adjudicació de les obres. Es preveu que les obres puguin començar al 2020.

Darrera actualització: 17.01.2019 | 16:34