L’Ajuntament aprova el cartipàs municipal en un Ple extraordinari que es va celebrar ahir al vespre

Dimarts, 23 de juliol de 2019 a les 14:30

Tot i estar en minoria, l’equip de govern va aconseguir prou suports de la resta de grups polítics per aprovar els cinc acords inclosos en el cartipàs.


Ahir al vespre, el Ple va aprovar, en sessió extraordinària, els diferents acords inclosos en el cartipàs municipal i que fan referència a qüestions relacionades amb l’organització del govern local. A més, durant la sessió, l’alcalde, Joan Playà, va informar de la distribució de regidories i tinences d’alcaldia entre els membres de l’equip de govern decretades el 26 de juny.

El primer dels acords adoptats va fer referència a la designació dels membres que formaran part dels diversos òrgans complementaris al govern com són la Junta de Portaveus, les comissions informatives i de seguiment o els òrgans municipals. En aquest darrer sentit, es van designar els representants al Consell de Solidaritat, al Consell Urbà i al Consell de Salut, aquests dos darrers, creats en el passat mandat.

Com a novetat, i a petició del PSC, l’alcalde va anunciar la creació de tres nous consells dedicats a la Gent Gran, a la Infància i als Joves i també arran d’una proposta socialista, es crearà una Comissió de seguiment dels Serveis a les Persones.

Amb aquest acord, que va ser aprovat per unanimitat, es garanteix la representació de tots els grups polítics en els diferents òrgans municipals.

També per unanimitat, el Ple va designar els representants de la corporació als diferents òrgans col·legiats com poden ser l’Associació de Municipis per al Transport Urbà o el Consell Escolar Municipal i va establir que , durant aquest mandat, els plens municipals se celebraran els darrers dilluns de cada mes, a les 19.00 hores.

Un altre dels aspectes posats a votació foren les dedicacions i les retribucions que percebran els regidors (tant els de l’equip de govern com els de l’oposició). Un acord que va comptar amb el suport de tots els grups polítics excepte ERC i la CUP que hi van votar en contra.

La sessió plenària d’ahir també va abordar la creació i la definició de les característiques de dos càrrecs eventuals per a les àrees de Cultura i de Serveis a les Persones. Aquest acord va comptar amb els vots favorables d’AC, Cs i JxCAT, l’abstenció del PSC i els vots en contra d’ERC i la CUP.

Finalment, es va aprovar la constitució dels grups polítics municipals així com de les assignacions econòmiques que els corresponen per fer front a les despeses derivades de la seva activitat. Aquest punt va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics, excepte ERC que es va abstenir i la CUP que hi va votar en contra.

 

Darrera actualització: 29.07.2019 | 11:58