L’Ajuntament convoca una nova línia d’ajuts a la restauració i els serveis afectats per la COVID-19

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 00:00

En total, destinarà 60.000 euros a ajudar els establiments de restauració, forns amb cafeteria, centres d’estètica i bellesa, gimnasos i parcs infantils privats que han hagut de cessar o reduir la seva activitat econòmica


L’Ajuntament de Castellbisbal destinarà 60.000 euros a una nova convocatòria d’ajuts econòmics directes per a la restauració i serveis del municipi que s’han vist afectats per les restriccions del segon estat d’alarma decretat a finals d’octubre de l’any passat.

Les subvencions seran de 1.200 euros per als establiments de restauració, centres d’estètica i bellesa, gimnasos i parcs infantils privats que han hagut de cessar o reduir la seva activitat econòmica i de 600 euros per als forns/cafeteries, amb epígraf de cafeteria.

La convocatòria per presentar les sol·licituds està oberta fins al 15 de juliol i per facilitar l’accés als ajuts, s’ha posat en marxa un espai al web municipal perquè les persones afectades puguin fer tot el tràmit telemàticament i s’ha editat una guia on es detalla, pas a pas, que cal fer per sol·licitar la subvenció. A més, s’ha habilitat l’adreça electrònica comerc@castellbisbal.cat i el telèfon 93 772 38 78 per rebre assessorament en el tràmit de sol·licitud.

Aquesta nova línia de subvencions s’incorpora al Pla de contingència social i econòmic que impulsa l’Ajuntament per fer front a la pandèmia, i se suma a la primera convocatòria d’ajuts mitjançant la qual es van concedir 77.400 euros en subvencions a una setantena d’establiments, un 75% de tots els que tenien dret a demanar l’ajut.

Més de 173.000 euros en ajudes

En total, des del començament de la pandèmia de la COVID-19, l’any passat, l’Ajuntament ja ha fet una inversió de més de 173.000 euros en ajudes al teixit comercial i de serveis del municipi que s’han vist perjudicats per les restriccions dels estats d’alarma.

Més de 137.000 euros són d’ajudes econòmiques directes i uns 36.000 euros corresponen a ajudes indirectes, com ara subministrament de material anti-COVID, formació específica per al sector i l’elaboració d’un pla de reactivació del comerç local.

Darrera actualització: 18.05.2021 | 14:06