L’Ajuntament modifica el calendari fiscal i ajorna el pagament de la primera fracció de l’IBI fins al 2 de juny

Dijous, 2 d'abril de 2020 a les 10:00

Aquest canvi s’afegeix a l’ajornament de l’impost de vehicles que ja es va anunciar fa uns dies i que ha comportat prorrogar-ne el pagament també fins al 2 de juny.


L’Ajuntament ha fet una nova modificació en el calendari fiscal municipal i ha ajornat el pagament de la primera fracció de l’impost de béns immobles (IBI) que ha passat del 4 de maig al 2 de juny. Les tres fraccions de pagament restants (previstes per als mesos de juliol, setembre i novembre) també s’ajornen un mes i es cobraran a l’agost, octubre i desembre. Per a les persones que no tenen aquest impost domiciliat ni fraccionat, es manté la data límit de pagament inicialment prevista del 6 de juliol. 

Aquesta modificació en l’IBI, s’afegeix al canvi que ja es va anunciar fa unes setmanes pel qual l’Ajuntament ajornava la data final de pagament de l’impost de vehicles fins al 2 de juny. En aquest sentit, cal aclarir que les persones que hagin rebut la notificació de pagament de la Diputació de Barcelona on hi consti una altra data també disposen d’aquest període addicional de pagament, però les cartes no ho reflecteixen perquè es van enviar abans que es decidís aplicar la pròrroga.

S’estudien altres canvis
Aquestes no seran les úniques decisions que l’Ajuntament prengui respecte la fiscalitat local. Ben al contrari, en aquests moments, el consistori ja està estudiant tota una sèrie de mesures econòmiques que es puguin aplicar un cop superada aquesta situació d’excepcionalitat i que contribuiran a donar més facilitats a la ciutadania, el comerç i les indústries locals respecte les seves obligacions tributàries de caràcter municipal.

Amb l’ajornament dels pagaments, el consistori vol donar tranquil·litat a les famílies i empreses que ja poden tenir dificultats aquestes setmanes per fer front a les despeses ordinàries i per als quals el pagament d’impostos pot representar una càrrega addicional difícil de gestionar. En aquesta línia, l’Ajuntament ja va anunciar el passat dia 23 que se suspenia el cobrament de totes les taxes i preus públics municipals i que no es cobrarien les quotes d’aquells serveis municipals que actualment no es poden prestar com poden ser l’Illa Esportiva, el centre de dia El Serral o l’Escola de Música.

Per a més informació del calendari fiscal
Poseu-vos en contacte amb l’Oficina de Recaptació i Gestió Tributària.

Darrera actualització: 02.04.2020 | 10:11