L’Ajuntament paralitza el cobrament de tots els impostos, taxes i preus públics 

Dilluns, 23 de març de 2020 a les 14:47

En el cas dels rebuts que es van cobrar abans de la declaració de l’estat d’alarma per serveis que no s’estan prestant, l’Ajuntament oferirà una solució en forma d’abonaments o descomptes. La manera com es retornaran aquests diners es concretarà un cop els serveis es reprenguin


L’Ajuntament ha paralitzat el cobrament de tots els impostos així com de les taxes i preus públics d’aquells serveis que, actualment, no es presten. En dades concretes, això representa que no es posaran al cobrament noves quotes com poden ser els rebuts de l’Illa Esportiva, del centre de dia El Serral, de l’Escola de Música o de la llar d’infants La Caseta, entre d’altres.

Pel que fa als impostos, la paralització afecta, especialment, l’Impost de Vehicles que s’havia de pagar abans del 4 de maig i queda ajornat fins al 2 de juny. També s’aturarà el cobrament de l’impost de bens immobles (IBI) per a aquelles persones que el tenen fraccionat i a qui se’ls havia de cobrar la primera quota, el 4 de maig.

Rebuts cobrats amb anterioritat a l’estat d’alarma
En relació amb els rebuts que s’haguessin pagat abans de la declaració de l’estat d’alarma per serveis que actualment no es presten, l’Ajuntament buscarà la manera per retornar els diners corresponents als serveis pagats i no gaudits. A hores d’ara, encara no s’ha concretat si aquests diners s’abonaran o si es farà un descompte en les quotes posteriors, però el consistori vol deixar clar que ningú haurà de pagar per serveis que no s’hagin prestat. Tan aviat com es defineixi la forma de l’abonament, es comunicarà a tota la població.

Es garanteixen les nòmines dels treballadors de les empreses subcontractades
Seguint l’establert per les indicacions del govern, l’Ajuntament garanteix el pagament de les nòmines al personal municipal així com als empleats i empleades de les empreses subcontractades com poden ser les de neteja dels equipaments públics, de recollida d’escombraries i neteja viària o el personal de l’Illa Esportiva, La Caseta o del Centre de Dia.

Altres mesures
L’Ajuntament estudia d’altres accions econòmiques d’abast municipal que es puguin dur a terme per reduir l’impacte que el confinament pugui provocar entre el veïnat i les empreses, comerços i serveis locals. Aquestes mesures es faran públiques un cop s’hagi pres la decisió formal i se’n tingui la garantida de la seva viabilitat legal i econòmica.

Darrera actualització: 02.12.2020 | 09:46