L’Ajuntament ofereix un espai alternatiu on deixar els vehicles mentre durin les obres del corredor mediterrani

Divendres, 29 d'abril de 2022 a les 00:00

Tot i no ser una responsabilitat municipal, el consistori ofereix espais d’estacionament propers a RENFE per atendre les necessitats de les persones que venen en cotxe.


Des del cap de setmana passat, i com a conseqüència de les alteracions del servei de RENFE per les obres del corredor mediterrani, s’han incrementat notablement les dificultats d’aparcament a l’Estació de Castellbisbal, ja que s’han eliminat places d’estacionament per poder habilitar espais per als autobusos llançadora que cobreixen, per carretera, els trams de via que no estan operatius.

La reducció dels espais d’estacionament ha comportat que les persones conductores hagin de deixar els vehicles en zones no-habilitades i sovint sense deixar espai suficient per als girs i maniobres dels autobusos i, fins i tot, bloquejant la sortida d’altres cotxes que estaven estacionats prèviament.

Davant d’aquesta realitat i malgrat que la regulació dels aparcaments a l’Estació de Renfe no és responsabilitat municipal, l’Ajuntament ofereix un espai on poder deixar els vehicles; es tracta de l’antiga carretera d’accés a l’Estació que actualment està en desús i que ja va ser arranjada al 2019 quan es van produir unes incidències similars a les que s’estan vivint actualment. Tanmateix, es tracta d’una zona que obliga les persones a fer un trajecte a peu per un camí que passa per sota de la carretera BV-1501 i de les vies de l’AVE fins arribar a l’Estació.

L’alcalde Joan Playà, ha explicat que

l’Ajuntament fa aquesta proposta d’estacionament alternatiu perquè ni Adif ni les administracions supramunicipals no ofereixen cap alternativa a la ciutadania.

A més, Playà recorda que

s’ha demanat a l’AMB que valori la possibilitat d’habilitar nous espais o de construir un gran aparcament metropolità que permeti que moltes persones puguin deixar el vehicle a Castellbisbal i accedir a l’àrea metropolitana en transport públic de manera que es redueixi l’accés de vehicles privats a l’àrea metropolitana.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 09:47