L'Ajuntament publica una segona edició del memory feminista que inclou 25 dones que han estat referents en diferents àmbits

Divendres, 11 de març de 2022 a les 10:59

El joc es pot aconseguir gratuïtament participant en les activitats de les Jornades per la Igualtat, fent aportacions solidàries, comprant al comerç local o portant residus al Punt Verd, entre d'altres.

L’Ajuntament ha editat una segona edició del memory feminista que va crear l’any passat, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. En aquesta ocasió, el joc es titula “Dones referents” i inclou els perfils de 25 dones que han estat referents en els seus àmbits.

La selecció de les 25 dones incloses en el joc s’ha fet seguint diversos criteris i sent conscients que hi ha moltes dones que han quedat excloses per manca d’espai. D’aquesta manera, s’ha prioritzat que hi hagués representació de diferents nacionalitats i llocs del món evitant caure en una mirada eurocentrista de la història i també s’ha volgut reservar espai per a dones catalanes que potser no tenen lloc en els rànquings internacionals, però que han tingut un paper important com a referents de la nostra societat.

Algunes de les dones incloses en el joc són Ada Lovelace (la primera dona programadora en la història dels ordinadors), Lluïsa Vidal (l’única dona de la seva època que es va dedicar professionalment a la pintura), Clara Campoamor (que va aconseguir el sufragi femení a Espanya per primera vegada en la història el 1931) o Rosa Parks (important activista pels drets civils de les persones afroamericanes).

El memory “Dones referents” es pot jugar de manera individual o es pot combinar amb el memory “Dones lliures” que es va crear l’any passat i que proposava trencar alguns dels estereotips que hi ha a l’entorn de les dones. D’aquesta manera, el Departament d’igualtat continua treballant en la línia de corregir el sexisme i, en aquesta ocasió, ho fa donant visibilitat a dones que han aconseguit grans fites en els seus àmbits d’actuació i que, en la gran majoria dels casos, no figuren en els llibres d’història contemporània.

Com aconseguir el joc?
El joc no està a la venda, però es pot aconseguir gratuïtament per diverses vies com participant en les activitats de les Jornades per la Igualtat, fent una donació al banc d’aliments, portant taps de plàstic al Punt Verd o  presentant un tiquet de compra per valor de 30 euros en el petit i mitjà comerç local.

Darrera actualització: 11.03.2022 | 15:20

Imatges