L’Ajuntament s’adhereix al manifest "Xiulem fora de joc a la LGTBI-fòbia" per convertir els camps de futbol en espais respectuosos amb la diversitat

Dimecres, 19 de febrer de 2020 a les 09:35

El text s'ha aprovat aquest mes de febrer aprofitant la coincidència amb la celebració, avui dimecres, del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol.


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament, integrada per Alternativa per Castellbisbal i Junts per Catalunya, ha aprovat, per unanimitat, l’adhesió del consistori al manifest Xiulem fora de joc a la LGTBI-fòbia: un document impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental per reclamar la fi de l’homofòbia als camps de futbol. El text es portarà al proper Ple municipal perquè la resta de grups polítics puguin fer palès el seu posicionament al respecte.

El text denuncia que, encara actualment,

“les persones amb orientacions, identitats i expressions no normatives que juguen a futbol no són lliures d’expressar-se” i puntualitza que “els més castigats han estat, i encara són, els homes i nens del col·lectiu LGTBI”.

Com a exemples concrets, el manifest es refereix als insults vers aquestes persones que s’escolten als camps de futbol, però també als comentaris racistes que s’hi fan i que

“s’han d’erradicar de soca-rel” perquè “cal aconseguir camps de futbol lliures de masclisme, LGTBI-fòbia i racisme.”

Finalment, el text encoratja la població perquè s’impliqui en aquesta lluita per la igualtat perquè

“Eliminar qualsevol forma de discriminació és cosa de tothom” i “No actuar pel fet del què pensaran els altres o pensar que ‘això no és cosa nostra’, ens fa còmplices”.

19 de febrer, Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol
L’adhesió al manifest Xiulem fora de joc a la LGTBI-fòbia es va aprovar en la Junta de  Govern Local del 7 de febrer poc abans de la commemoració, avui, del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol.

La tria d’aquesta data no fou a l’atzar, sinó que coincideix amb el naixement del futbolista professional Justin Fashanu que va fer pública la seva homosexualitat en plena carrera professional i la pressió que va rebre va ser tant dura que el va dur al suïcidi, l’any 1998. Des de llavors, s’ha convertit en un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI

Darrera actualització: 19.02.2020 | 10:42