L’AMB activa el mecanisme per retornar els diners cobrats de més al rebut del Tribut Metropolità

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 00:00

Les més de 3.000 persones afectades per l’error rebran properament una carta de l’AMB en la qual s’informarà detalladament de la manera com es farà la devolució 


L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha comunicat oficialment a l’Ajuntament de Castellbisbal que ja ha posat en marxa el mecanisme per retornar els imports que s’han cobrat de més als rebuts del Tribut Metropolità (TM) de l’exercici 2020, de manera que properament aquest organisme enviarà una comunicació escrita a les més de 3.000 persones contribuents afectades, en la qual se’ls informarà de com es farà la devolució.

Amb aquesta mesura, l’AMB rectifica l’error de càlcul que ha comés en més de 4.000 rebuts del TM del nostre municipi, on s’han aplicat increments indeguts de fins al 14% quan haurien de ser, com a màxim, d’un 5% respecte al cobrat el 2019. 

Com es retornaran els diners?

En principi, segons ha fet saber l’AMB a l’Ajuntament, s’establiran tres vies per retornar els diners. A les persones que tenien el rebut domiciliat se’ls abonarà l’import cobrat de més de manera automàtica en el mateix compte bancari en què ha estat efectuat el càrrec; i en cas de no tenir-lo domiciliat, s’hauran de facilitar les dades bancàries i un document acreditatiu de la titularitat del compte on es vol rebre els diners. Finalment, a les persones amb rebuts no domiciliats que no facilitin aquesta informació bancària, se’ls descomptarà l’import cobrat de més, al rebut del TM corresponent a l’any 2021.

L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, molt indignat amb la gestió que l’AMB està fent amb el TM, ha adreçat una carta a tota la població del municipi explicant la situació i recomanant que, si es tenen dubtes sobre l’import dels rebuts o els terminis de pagament, es contacti directament amb l’AMB mitjançant correu electrònic a l’adreça informaciotributaria@amb.cat o bé trucant al telèfon 93 506 97 56. Tot i que l’Ajuntament no és l’administració responsable ni competent en la gestió del TM, al seu escrit l’alcalde també ha volgut demanar disculpes a la ciutadania en nom del consistori.

Darrera actualització: 22.12.2020 | 12:32