L’AMB obre la convocatòria dels ajuts per recuperar el 40 % de la quota del Tribut Metropolità

Dimarts, 1 de juny de 2021 a les 00:00

Totes les persones de Castellbisbal propietàries d’habitatges, solars, magatzems i locals d’ús comercials de fins a 150 m² que hagin pagat el rebut del Tribut Metropolità del 2020 durant el període voluntari de recaptació, podran beneficiar-se d’aquesta línia d’ajuts econòmics


L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert aquesta setmana la convocatòria d’una línia d’ajuts econòmics relacionats amb els tributs metropolitans per atendre situacions especials plantejades arran de la pandèmia de la COVID-19. En el cas concret de Castellbisbal, totes les persones propietàries de béns residencials i el petit comerç del municipi podran recuperar el 40 % de la quota pagada del Tribut Metropolità (TM) corresponent a l’any 2020, tal i com queda establert als punts 2 i 3 de les situacions especials detallades a les bases i la convocatòria..

L’AMB ha destinat un pressupost d’un milió d’euros per aquests ajuts, que donen resposta al compromís que l’entitat va assumir a finals de l’any passat amb l’Ajuntament de Castellbisbal de retornar el 40 % del rebut del 2020. Fruit d’aquestes negociacions, el Consell de l’AMB també ha modificat l’ordenança fiscal del TM de manera que a partir d’aquest any 2021 Castellbisbal es podrà beneficiar d’una rebaixa d’aquest impost, equiparable a la que ja s’aplica a altres municipis.

Presentació de sol·licituds fins al 13 de juliol

Les sol·licituds per demanar aquests ajuts econòmics s’han de presentar telemàticament mitjançant el portal web www.ajutstributs.amb.cat abans del 13 de juliol.

Amb l’objectiu de facilitar la tramitació, l’AMB ha habilitat un número de telèfon especial, el 93 506 94 89, des d’on s’atenen dubtes i consultes. A més, l’Ajuntament ofereix un suport especial per a persones sense competències digitals o recursos informàtics, que podran demanar cita prèvia al 677 492 209 per poder tramitar els ajuts amb el suport tècnic del personal municipal.

Informació detallada de la convocatòria

Per informar a tota la població de Castellbisbal sobre aquests ajuts, l’Ajuntament ha editat una nota informativa que aquests dies s’està repartint a totes les llars. A més, s’ha creat l’espai www.castellbisbal.cat/ajutstm on hi ha informació detallada de la convocatòria, que també preveu bonificacions per recuperar part de la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR).

Darrera actualització: 01.06.2021 | 13:54