Les jornades de la gent gran començaran diumenge i inclouran actes culturals, esportius i lúdics

Dimecres, 27 de setembre de 2023

Les inscripcions, venda d’entrades i recollida d’invitacions es farà els dies 28 i 29 de setembre, al Casal de la Gent Gran i, a partir del 2 d’octubre, a la taquilla d’Els Costals i una hora abans de l’inici de l’espectacle, si queden entrades.

Aquest diumenge, comença una nova edició de les Jornades de la Gent Gran que en aquesta ocasió porten per lema “Grans persones, grans jornades” i se celebraran fins el 8 d’octubre. Com sempre, el programa d’actes proposa un conjunt d’activitats que volen ser un homenatge a la gent gran.

La regidora de la Gent Gran, M. Isabel Méndez, ha explicat que totes les activitats s’han preparat “amb molta il·lusió per agrair a la nostra gent gran, els nostres súpers, tot el que fan i el que signifiquen, individualment i com a col·lectiu, per fomentar el respecte, la comprensió i l’empatia a la nostra societat”.

Agenda d’actes
El programa d’activitats inclou una gran varietat de propostes, però totes tenen el denominador comú de voler esdevenir espais de trobada per compartir i gaudir experiències molt diverses. En aquest sentit, com cada any, s’ha organitzat una excursió fora del poble que en aquesta ocasió ens portarà a descobrir la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Allà, es farà una ruta per conèixer els llocs més bonics i emblemàtics d’aquest municipi i per descobrir-ne el passat indià. Després, com és habitual, es tornarà a Castellbisbal per gaudir, tots junts, de la gastronomia dels restaurants del poble. Es proposen dos dies d’excursió perquè cadascú pugui escollir el que li convingui més: el 4 i el 6 d’octubre.

També serà un gran espai de trobada el dinar del dia 7 d’octubre, al Casal Cultural. Els alumnes del Programa de Formació i Inserció d’auxiliar d’Hosteleria de l’Escola Barcanova de Santa Perpètua de Mogoda seran els encarregats d’elaborar i servir un dinar per a tota la gent gran. I, en acabar, espectacle musical inspirat en les coreografies de les millors pel·lícules musicals de la història.

Com sempre, les jornades inclouen teatre i espectacles amb Com nos tornem! i La voz tras las tapas de madera nacarada o cinema per riure una estona amb Déu meu! Però què ens has fet i L’última gran estafa.

També hi ha activitats organitzades pels tallers de l’Entitat de la Gent Gran com la cantada d’havaneres o una exhibició de ball i espais per aprendre amb classes d’escacs, la conferència L’òpera pas a pas i tallers de treballs manuals, de consum i per connectar-nos a les xarxes socials. I durant totes les Jornades, es podrà visitar la mostra de treballs feta per l’associació CADA.

La promoció de la salut és també important i per això s’ofereixen activitats per estar actius com el ball de la gent gran, la melé de petanca o els tallers d’higiene postural i de gimnàstica suau.

Setmana Sènior
Les botigues i serveis del poble s’han volgut afegir a les Jornades de la Gent Gran oferint descomptes especials a totes les persones que de l’1 al 8 d’octubre presentin el carnet de la gent gran de Serveis Socials en fer les seves compres. En concret, participen en aquesta iniciativa Bar Dicky, Ferreteria Drogueria Roure Juni, Clínica Dental Gaudí, Clínica Dentblanc, BonÀrea, Farmàcia Anna Garcia, Farmàcia Gaudí 16, Òptica Castellbisbal, Farmàcia Laura Pedró i Restaurant Can Campanyà.

Darrera actualització: 27.09.2023 | 16:27