Les tapes del Corretapes es serviran en plats i gots biodegradables i amb tovallons amb lemes contra els prejudicis

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 09:40

11 bars i restaurants del poble participaran en aquest certamen gastronòmic que es farà durant el cap de setmana i que es reprèn després que l’any passat no es va poder fer per la pandèmia.


Aquest cap de setmana, Castellbisbal acollirà la cinquena edició del Corretapes: el certamen gastronòmic de tardor al nostre municipi. Entre les novetats d’enguany, les més destacades són l’aposta per fer una festa més sostenible mediambientalment i per continuar treballant per aconseguir una societat més igualitària i sense estereotips.

D’una banda, per reduir l’impacte ambiental de la festa, totes les tapes i begudes es serviran en plats i gots biodegradables fets amb fibra de canya de sucre: un material que es descompon i que, per tant, s’ha d’abocar al contenidor de la brossa orgànica perquè es pugui reciclar com a compost. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament avança en la ferma voluntat de reduir els residus plàstics que es generen en els actes i festes que organitza el consistori.

D’altra banda, per avançar cap a una societat sense discriminacions, les tapes es serviran acompanyades de tovallons amb diferents missatges que pretenen crear consciència sobre la necessitat de trencar les visions preconcebudes que tenim de les persones i del seu comportament; precisament per això, la campanya porta per nom “Menja’t els prejudicis” i inclou eslògans com “El sexe no té edat” o “Els estereotips costen de pair”. En total, es distribuiran 26.400 tovallons als diferents bars i restaurants que participen al Corretapes.

Establiments i tapes
11 establiments s’han afegit al Corretapes d’enguany que arriba després que l'any passat no es va poder celebrar per la COVID. A més, casualment, coincideix amb l’anunci de la Generalitat de suprimir la limitació d’aforament als interiors de bars i restaurants.

Com és habitual, totes les persones que participin al Corretapes podran deixar el seu vot per escollir la millor tapa del certamen i, amb la seva participació optaran a algun dels 11 sopars per a dues persones que es sortejaran. En la darrera edició, la del 2019, la tapa guanyadora va ser la del Bar Llibertat i és aquesta la que s’ha escollit per il·lustrar el cartell d’enguany.

Altres activitats
Aprofitant l’activitat que es genera al voltant del Corretapes, algunes botigues del poble faran accions promocionals. En concret, demà a la tarda es farà una desfilada de moda al pati de l'Esbarjo i dissabte hi haurà tallers a la Plaça de l’Església. A més, algunes botigues posaran parada al carrer.

I per tal que tothom pugui tenir la informació sempre a mà, un any més s’ha dissenyat l’app del Corretapes que inclou tota la informació de les tapes i dels establiments i que, a més, permetrà votar la millor tapa. Entre totes les persones participants es sortejarà un taller de cuina de tapes creatives per a dues persones, a l’escola de cuina Sabores.

Darrera actualització: 14.10.2021 | 10:37