Nou servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes

Dilluns, 6 de març de 2023 a les 00:00

Coincidint amb la posada en marxa del servei, l’Ajuntament edita una Guia de benvinguda amb informació bàsica que pot ser útil als nous veïns i veïnes en el moment de la seva arribada al municipi. 

Aquest mes de març l’Ajuntament, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha posat en marxa el Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes. Es tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de persones que provenen d’altres països i venen a viure a Castellbisbal.

El Servei de Primera Acollida inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. L’objectiu és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitat entre la ciutadania.

El Servei de Primera Acollida és gratuït i està ubicat a Can Margarit, on una tècnica del Consell Comarcal atendrà a les persones nouvingudes que ho necessitin. Per accedir al servei cal contactar amb Serveis Socials o sol·licitar-ho a qualsevol de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del municipi, situades a l’Ajuntament, a Can Margarit i a Can Santeugini.

A més d’una entrevista personalitzada, el Servei de Primera Acollida ofereix assessorament tècnic i acompanyament en el procés formatiu. També facilita unes guies en diversos idiomes, com ara l’anglès, francès, àrab, romanès o ucraïnès, on s’explica, per exemple, com tramitar la targeta sanitària, com buscar feina o com rebre orientació jurídica i d’estrangeria. 

Guia de benvinguda

Coincidint amb la posada en marxa d’aquest nou servei, l’Ajuntament ha editat una Guia de benvinguda amb informació bàsica i útil per a les persones que venen a viure a Castellbisbal, siguin o no estrangeres. La publicació recull les gestions i tràmits més freqüents, com ara com empadronar-se o qüestions relacionades amb l’assistència sanitària i l’habitatge. També facilita recursos vinculats amb serveis socials i l’educació, alhora que ofereix informació sobre activitats esportives, culturals i de lleure.

Darrera actualització: 21.06.2023 | 16:58