Nous equipaments municipals es declaren Entorns sense fum

Dijous, 27 de maig de 2021 a les 00:00

Coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac, a partir del 31 de maig, als espais exteriors de Can Margarit, l’Ajuntament, la Policia Local, l’Escola de Música, Els Costals i El Mirador no es podrà fumar 


Castellbisbal ampliarà la setmana vinent el nombre d’equipaments municipals que es converteixen en Entorns sense fums. A partir del dilluns, 31 de maig, els espais exteriors de Can Margarit, l’Ajuntament, la Policia Local, l’Escola de Música, Els Costals i el local del casal infantil El Mirador se sumaran a les instal·lacions de l’Illa Esportiva i els entorns dels centres educatius del municipi on des de l’any 2016 està prohibit fumar.

“Amb aquesta iniciativa volem sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum” destaca la regidora de Sanitat i Salut Pública, Gemma Margarit.

Adhesió a la Setmana Sense Fum

La declaració d’aquests nous espais com a Entorns sense fum s’ha fet coincidir amb la Setmana Sense Fums, que es celebra aquests dies. Enguany, la campanya porta per lema Deixar de fumar, la teva altra vacuna per reforçar la idea que combatre el tabaquisme és tant important per a la salut com lluitar con la COVID-19.

La campanya culmina el proper dilluns, 31 de maig, amb la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac, una data que a Castellbisbal es vol aprofitar per conscienciar a la població sobre els efectes nocius de l’hàbit de fumar.

“Segons l’Organització Mundial de la Salut, el tabaquisme és la primera causa evitable de malaltia, invalidesa i mort prematura en el món”, alerta la regidora Gemma Margarit, que reconeix que “per això és important desplegar polítiques públiques pel seu control, per disminuir l’exposició al fum de tabac de la població i per prevenir que les noves generacions s’iniciïn en aquest hàbit”.

Darrera actualització: 27.05.2021 | 12:22