Policia Local i Mossos intensifiquen els controls de vigilància per evitar robatoris

Dimecres, 19 d'agost de 2020 a les 00:00

Un total de 136 domicilis ja s’han donat d’alta a l’app de seguretat ciutadana BeeSafe, que permet tenir una via directa i ràpida de connexió per alertar la Policia Local en cas de robatori


Efectius de la Policia Local de Castellbisbal i dels Mossos d’Esquadra han intensificat aquests dies la vigilància en diversos punts del municipi amb l’objectiu de reforçar la seguretat a les llars. Darrerament s’han registrat tres casos de robatoris a l’interior de domicilis, fet que ha motivat l’increment dels controls policials, especialment per la tarda i nit.

Davant d’aquesta situació, des de l’Ajuntament es demana a la població que no abaixi la guàrdia i que alerti els cossos policials en cas de detectar conductes o moviments sospitosos. També recorda la importància de seguir els consells en matèria de seguretat, com ara tancar amb clau les portes d’accés al carrer i les finestres, sobretot a l’hora d’anar a dormir i si us heu d’absentar de casa, encara que sigui per un breu període de temps. Segons els cossos policials, a l’estiu cal tenir especial cura d’aquests detalls perquè sovint els lladres aprofiten si hi ha finestres obertes amb mosquiteres per accedir a les llars.

Nova app per alertar la Policia Local

Com a complement a les vies de contacte amb la Policia Local, ja sigui a través del seu telèfon directe (93 772 11 88) com del telèfon d’emergències 112, l’Ajuntament ha posat en marxa aquest estiu l’app de seguretat ciutadana Beesafe, que permet enviar avisos que arribaran als agents policials en només 15 segons i sense necessitat de fer una trucada de veu.

Per fer ús de l'app només cal descarregar-la gratuïtament al mòbil, registrar-se i configurar el perfil d'usuari. Un cop fet, tindrem accés a una pantalla principal on hi ha quatre tipus d'alarmes per activar, en funció de l'emergència: si hi ha intrusos a casa, en cas d'incidències amb l'alarma de la llar, si es detecta activitat sospitosa a algun habitatge veí o si s'observa alguna presència estranya al carrer. En clicar l’avís corresponent, la Policia rep un missatge amb la geolocalització del lloc des d’on s’ha enviat i poden activar els serveis necessaris per adreçar-se al lloc amb la major rapidesa possible.

De moment, l’app BeeSafe a Castellbisbal compta amb 136 domicilis del municipi que s’han donat d’alta.

Darrera actualització: 19.08.2020 | 12:46