S’amplia fins al 31 de gener el termini per demanar els ajuts municipals per al comerç i autònoms afectats per la COVID

Dijous, 24 de desembre de 2020 a les 00:00

També es flexibilitzen els criteris d’accés, de manera que a partir d’ara es podran beneficiar els establiments que hagin patit una reducció del 50% dels ingressos i no serà necessari que tinguin la seu fiscal al municipi


L’Ajuntament de Castellbisbal ha ampliat fins al pròxim 31 de gener de 2021 el termini per demanar els ajuts econòmics al comerç, restauració i persones treballadores autònomes amb centre de treball obert al municipi que han patit les conseqüències de l’estat d’alarma per la COVID-19.

Amb la voluntat d’arribar a tantes persones com sigui possible i contribuir així al manteniment del teixit econòmic del municipi, l’Ajuntament també ha flexibilitzat els criteris d’accés als ajuts establerts al Pla de contingència social i econòmic de Castellbisbal. La modificació consisteix en reduir d’un 70 a un 50% la disminució dels ingressos respecte a un mateix mes de l’any anterior i s’ha tret el requisit de tenir la seu fiscal a la població.

Amb aquesta convocatòria, l’Ajuntament atorga un ajut de 1.200 euros als establiments que han hagut de cessar la seva activitat econòmica i de 600 euros a aquells que han patit una disminució igual o superior al 50% dels seus ingressos respecte al mateix mes de l’any anterior. Per facilitar l’accés a la convocatòria, s’ha posat en marxa un espai al web municipal perquè les persones afectades puguin fer tot el tràmit telemàticament i s’ha editat una guia on es detalla, pas a pas, que cal fer per sol·licitar la subvenció. A més, s’ha habilitat l’adreça electrònica comerc@castellbisbal.cat i el telèfon 93 772 38 78 per consultes.

Nova línia d’ajudes per les restriccions del segon estat d’alarma

Segons va anunciar la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Margarit, al ple municipal del novembre,

“a principis del 2021 l’Ajuntament obrirà una nova convocatòria d’ajuts econòmics adreçats a comerços, establiments de restauració i persones treballadores autònomes que s’han vist afectats per les restriccions del segon estat d’alarma decretat a finals d’octubre”.

Darrera actualització: 24.12.2020 | 14:30