Xerrada informativa per prevenir robatoris a la llar

Dijous, 1 d'agost de 2019 a les 14:35

Policia Local i Mossos d’Esquadra faran una xerrada, dimarts vinent, per explicar les mesures que es poden prendre per protegir els habitatges


La Regidoria de Seguretat Ciutadana ha organitzat una xerrada informativa en la qual agents de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra oferiran consells per protegir la llar i reduir les possibilitats que sigui objecte de robatori.

La trobada es farà el proper dimarts, dia 6 d’agost, a la sala d’actes de l’Ajuntament i està oberta a tota la població.

Aquesta no serà la primera vegada que es facin xerrades d’aquest tipus al nostre poble. Ben al contrari, ja al novembre passat, ja es va fer una reunió similar, especialment dedicada als veïns de les urbanitzacions i també cada any, al mes de juny, es fa una trobada a l’Espai de la Plaça adreçada a la gent gran.

La xerrada es produeix coincidint amb l’època d’estiu: un moment en què, fruit de les vacances i del fet que hi ha més llars buides, es pot produir un increment dels robatoris a tot el país. Davant d’aquesta realitat, cada estiu, la Policia Local presta una especial atenció al servei de vigilància preventiva a les urbanitzacions que es duu a terme durant tot l’any, però tanmateix, els cossos policials insisteixen en la importància de prendre mesures d’autoprotecció.

Com protegir la llar?
Les mesures que cal adoptar per protegir la llar són de caràcter general i s’haurien de prendre de forma sistemàtica independentment del lloc on es viu i tant per les persones que marxin uns dies fora com per les que romanguin a casa.

Es tracta d’accions senzilles com, entre d’altres, instal·lar baldes a l’interior de la porta d’accés o tancar-la amb dues voltes de clau i, en el cas de portes automàtiques (com les dels garatges), ser present mentre es tanquen per comprovar que ningú aprofiti l’estona en que està oberta per entrar a l’edifici. També s’insisteix en no deixar les claus sota l’estora o en qualsevol altre amagatall extern a la casa.

Col·laboració ciutadana
Els cossos policials insisteixen que cal alertar als telèfons d’emergència (112 o Policia Local) en cas que es detectin persones sospitoses de voler accedir a algun immoble i recorden que la col·laboració ciutadana és clau per poder arribar al lloc dels fets amb la màxima celeritat.

 

Darrera actualització: 01.08.2019 | 14:59