Campanya per combatre la processionària del pi

Dilluns, 26 de febrer de 2024

S’estan instal·lant trampes als pins de zones verdes municipals on es detecten erugues i es retiren manualment els nius que s’observen, com a mesura complementària als tractaments fitosanitaris que es van fer a la tardor i que ara es tornaran a aplicar en algunes zones


Aquests darrers dies l’Ajuntament està instal·lant trampes de captura als arbres de les zones verdes de titularitat municipal on s’ha detectat la presència de la processionària del pi. L’objectiu és interceptar les erugues quan baixen pel tronc i capturar-les dins d’una bossa. De moment, s’han col·locat trampes al carrer de Sant Lluc i al pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat.

Aquesta mesura de control de la plaga de la processionària es combina amb la retirada manual dels nius que s’observen a les pinedes de les zones verdes urbanes i a terrenys de titularitat municipal. Recentment, s’han fet actuacions en aquesta línia a la zona del cementiri i al carrer Esports.

“Tant les trampes d’anella com la retirada manual dels nius són mesures preventives i complementàries al tractament fitosanitari que es va fer a la tardor a diversos punts del municipi”, assenyala la regidora de Medi Ambient, Anna Sardà, que anuncia que “properament es tornarà a fer un nou tractament de control als parcs i zones verdes, tant del nucli urbà com de les urbanitzacions, que són de titularitat municipal i on s’ha detectat la presència de la plaga pot tenir una major incidència negativa per a les persones o animals de companyia”. 

En aquest sentit, la regidora recorda a la ciutadania que:

“les erugues de la processionària tenen efecte urticant i poden provocar reaccions al·lèrgiques greus en persones i animals. Per això es recomana no tocar-les”.

Altres consells per minimitzar els riscos d’estar en contacte amb la processionària del pi són evitar, sobre tot, el contacte amb els ulls i en cas de tenir gossos, portar-los lligats i evitar que s’apropin a les erugues. 

L’Ajuntament fa servir els tractaments fitosanitaris, les trampes i la retirada manual dels nius i les larves per combatre la processionària del pi a l’arbrat i les zones verdes de l’espai públic. Pel que fa a les finques particulars i als boscos de titularitat privada, són les propietats les responsables de fer control de la plaga.

Darrera actualització: 26.02.2024 | 13:06