L’Ajuntament s’afegeix a la declaració per la millora de la qualitat de l’aire que impulsa el món local

Dilluns, 18 d'octubre de 2021 a les 09:10

La declaració insta la Generalitat a fer un gran acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire i on el món local hi tingui un paper rellevant.


L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha adherit a la declaració “Per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire” que es va presentar en el 2n Congrés de la Qualitat de l’aire celebrat dijous i divendres de la setmana passada, a Sabadell. La declaració ja compta amb el suport d'una setantena de consistoris i entitats locals de tot Catalunya que reclamen a la Generalitat que impulsi un gran acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire i on el món local hi participi amb un paper rellevant.

A més, amb la subscripció a aquesta declaració, l’Ajuntament es compromet, com la resta de municipis que s’hi adhereixen, a impulsar mesures per millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions i, entre d’altres, es proposa la necessitat d’adoptar una planificació urbana i un disseny de les infraestructures i equipaments públics que tingui en compte la salut pública. També hi ha un compromís per millorar i innovar en els serveis de transport urbà i de mercaderies i per regular i controlar els focus d’emissió de les obres tant públiques com privades.

Propostes ja implantades
Algunes de les propostes de la declaració ja estan implantades a Castellbisbal o han començat a implantar-s’hi. És el cas, per exemple, de la promoció de les energies netes i renovables; un compromís que, a Castellbisbal, es tradueix en serveis com el del cotxe elèctric d’ús compartit, la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal, la posada en servei de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la via pública o la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments públics.

Un altre dels punts de la declaració en què Castellbisbal ja hi treballa és en la delimitació de zones de pacificació on es doni prioritat a les persones per davant dels vehicles: un projecte que, al nostre poble, es va començar a treballar el 2015.

La declaració també insisteix en la necessitat d’incorporar criteris de gestió i millora de la qualitat de l’aire en la fiscalitat municipal i, en aquest sentit, ja fa temps que l’Ajuntament ofereix bonificacions fiscals per als vehicles que estan qualificats com “zero emissions” o “eco”.

El compromís del consistori per la millora de la Qualitat de l’aire és també evident en les accions que s’estan desenvolupant en la Taula Territorial per la Qualitat de l’Aire que, a més de Castellbisbal, reuneix municipis del Baix Llobregat amb l’objectiu comú de trobar solucions a la contaminació atmosfèrica d’aquesta zona.

Darrera actualització: 18.10.2021 | 09:51