Castellbisbal s’adhereix al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 00:00

L’escrit exposa la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat amb el convenciment que cal unir esforços per superar la situació


L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha adherit al manifest conjunt que han elaborat l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) amb la voluntat de sumar esforços per afrontar la crisi del coronavirus i superar els reptes presents i futurs d’aquesta emergència. 

El manifest reclama, entre altres mesures, que el món local pugui disposar de les eines i de la capacitat d’adaptació necessària per a les exigències que s'hauran de fer front en els propers mesos i anys, en una clara aposta per les persones que poden perdre la feina a causa d'aquesta crisi, a les famílies que ho necessitin, als autònoms, a les petites i mitjanes empreses i, en general, al sector productiu del país.

En concret, es demana que els ajuntaments puguin mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com anul·lar totes les mesures que encara queden de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) que limiten l’autonomia local. Es tracta, assenyalen, de disposar “d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi”. 

El manifest insisteix, d'altra banda, en la necessitat que hi hagi un confinament estricte i que les administracions supramunicipals tinguin com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al coronavirus. Al mateix temps, mostra el condol a les persones que han perdut éssers estimats a causa d'aquesta malaltia, i l'ànim als qui s’han contagiat per la COVID-19 i s’estan a casa o als hospitals. El text, finalment, agraeix la tasca dels professionals que treballen per fer front a la crisi, especialment al col·lectiu sanitari i als equips d’emergència.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 12:08