La plataforma Dignifica la C-243c aconsegueix que la Generalitat comenci els tràmits per construir una rotonda a l’alçada de Can Santeugini

Dilluns, 31 de gener de 2022 a les 12:45

Dignifica la C-243c va ser impulsada per les associacions veïnals dels municipis per on passa la carretera de Terrassa amb l’objectiu d’aconseguir millores de seguretat per a aquesta via


La Generalitat de Catalunya ha iniciat els tràmits per construir una rotonda a la carretera C-243c (Martorell-Terrassa), a l’alçada de la urbanització de Can Santeugini; en concret, a la confluència dels carrers dels Rasos de Peguera, Segre i Riutort. A hores d’ara, el projecte és tot just a l’inici i es troba en fase de redacció.

La construcció d’aquesta rotonda ha estat una reivindicació de la plataforma Dignifica la C-243c que reuneix associacions veïnals dels municipis per on passa la carretera així com els respectius ajuntaments i la Generalitat que és la responsable del manteniment de la via. En el cas de Castellbisbal, la representació en aquest ens va a càrrec de les associacions de Can Santeugini i Costablanca i del consistori.

De fet, han estat les associacions veïnals les que van impulsar la creació de la plataforma i les que han liderat les revindicacions exigint obres i actuacions de millora per garantir la seguretat de la via, especialment en els trams que travessen nuclis habitats.

Des de la seva creació, la plataforma manté trobades periòdiques per plantejar millores i també per fer un seguiment de les necessitats, dels compromisos adquirits i de les actuacions dutes a terme. Fins ara, ja ha aconseguit que es facin obres com la remodelació de la cruïlla de la carretera C-243c amb la carretera B-151, que porta al nucli urbà de Castellbisbal; millores en accessos a zones residencials; o la instal·lació de càmeres per calcular el volum de trànsit que circula per aquesta via.

Darrera actualització: 31.01.2022 | 13:22