La Policia Local tramita unes 40 denúncies per incompliment del confinament durant l’Estat d’alarma

Divendres, 27 de març de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament apel·la a la col·laboració i la responsabilitat ciutadanes per fer front al coronavirus i recorda que saltar-se les restriccions de mobilitat decretades per les autoritats pot comportar sancions econòmiques d’entre 600 i 30.000 euros


Des que es va declarar l'Estat d'alarma pel coronavirus, ara farà 15 dies, la Policia Local de Castellbisbal ha aixecat una quarantena d'actes de denúncia per incompliment de les normes de confinament decretades per les autoritats i ha realitzat prop d'una setantena d'identificacions a persones que s'han saltat l'ordre de no sortir dels seus domicilis, a menys que sigui estrictament necessari. 

Segons la Llei de Seguretat Ciutadana, les sancions per incomplir les restriccions de mobilitat decretades per les autoritats poden anar dels 600 als 30.000 euros.

Davant l'actual situació d'emergència sanitària, l'Ajuntament apel·la novament a la col·laboració i la responsabilitat ciutadana recordant la necessitat de complir el decret de confinament per prevenir i contenir la propagació del coronavirus, que segons dades del Departament de Salut ja ha provocat, a Catalunya, 880 morts i suma 12.940 positius confirmats. De fet, la darrera setmana les xifres d'evolució de la malaltia que facilita la Generalitat són esfereidores. Des de divendres passat s'han multiplicat per tres els casos confirmats de coronavirus a Catalunya (de 4.203 a 12.940 positius) i per set les defuncions (de 122 a 880 morts). 

Tenint en compte la gravetat d'aquesta situació, des de l'Ajuntament es recorda que la millor manera d'evitar la transmissió de contagis és quedar-se a casa i demana a la ciutadania, un cop més, que segueixi escrupulosament les indicacions del Govern i les autoritats competents perquè el confinament en aquests moments no és una recomanació sinó una obligació.

Darrera actualització: 27.03.2020 | 15:17