L’Ajuntament recomana l’ús de l’app de Salut per poder detectar els casos de coronavirus i fer-ne seguiment

Dijous, 26 de març de 2020 a les 00:00

A Castellbisbal, segons les dades del CAP Dr. Joan Planas, hi ha cinc casos confirmats i unes 120 persones aïllades perquè es sospita que podrien haver contret la malaltia o haver estat en contacte amb altres positius


Des de l'Ajuntament de Castellbisbal es fa una crida a la població per tal que es registri a l'app Stop Covid-19 Cat que des de fa uns dies ha posat en marxa el Departament de Salut de la Generalitat. Aquesta eina tecnològica, que també té una versió per a ordinadors, permet tenir constància dels casos de persones amb símptomes de coronavirus i poder fer-ne un seguiment.

A més, amb les dades de salut que faciliten les persones registrades, es creen mapes territorials per poder controlar l'evolució de la malaltia a nivell poblacional, fet que permet veure com es comporta l'epidèmia al municipi. Aquesta informació, si no es fa ús de l'aplicació, és molt difícil de predir, perquè actualment hi ha moltes persones que presenten símptomes lleus i són casos sospitosos, a les quals no se'ls fa la prova perquè el sistema sanitari l’està fent prioritàriament a aquelles persones que presenten un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda de gravetat o que estan hospitalitzades.

Evolució del coronavirus a Castellbisbal

De moment, i segons les dades que ha facilitat el CAP Dr. Joan Planas a l'Ajuntament, a Castellbisbal tenim cinc casos de coronavirus confirmats i unes 120 persones aïllades perquè es sospita que podrien haver contret la malaltia o haver estat en contacte amb altres positius. Des del centre també informen que a diari atenen una mitjana aproximada de 150 consultes. Aquestes xifres no tenen en compte a la població de Can Santeugini, Costablanca i les Casetes de Ca n'Oliveró, que tenen a Martorell com a zona sanitària de referència. 

Des de l'Ajuntament s'insisteix de nou que la millor solució per evitar nous contagis és quedar-se a casa i no sortir, a menys que sigui estrictament necessari, i sempre respectant les limitacions marcades pel decret d'alarma.

Darrera actualització: 26.03.2020 | 13:36